top of page

Behandling af uønsket barnløshed

Hvem henvender sig til klinikken med ønske om en akupunktur fertilitetsbehandling?

 • Kvinder, som har prøvet at blive gravide uden held i over halvandet år, men som ikke har henvendt sig til en fertilitetsklinik endnu, og som ønsker at prøve en alternativ behandling først. Som hovedregel har denne gruppe klienter endometriose, PCOs, uregelmæssige menstruationer, smertefulde menstruationer eller ingen forklarlig årsag til manglende graviditet.

 • Kvinder, som har prøvet at blive gravide i flere år, og som er i gang med en hormonbehandling, men endnu ikke er påbegyndt forsøg med inseminationsbehandling.

 • Kvinder, som har prøvet at blive gravide i flere år, og som er i gang enten med IVF eller ICSI-behandlinger.

 • Kvinder, som kan blive gravide selv, men som har haft mere end 2 ufrivillige aborter i de første 12 uger af deres graviditet.

 • Kvinder, som er gået tidligt i menopause, og som er i gang med IVF-behandling med donor æg.

 • Kvinder, som har fået stillet en lægelig gynækologisk diagnose, og som ønsker at behandle den først, inden de vil i gang med at få børn.

 • Mænd, hvis sædkvalitet er lav eller har dårlig mobilitet.

 

Som akupunktør vil jeg se på din uønskede barnløshed fra en hel anden vinkel, som ikke kan sammenlignes med den måde, din læge har diagnoseret dig eller jer på. 

Der vil altid være en årsag og en ubalance bag den uønskede barnløshed i TCM, som enten kan være fysisk, psykisk, eller emotionel, eller en kombination af flere ubalancer, som jeg vil arbejde med for at afbalancere kroppen, og for at korrigere selve årsagen bag den uønskede barnløshed.

En bonus ved akupunktur fertilitetsbehandling er, at man samtidig harmoniserer andre ubalancer i kroppen, som man ikke har forbundet med fertilitetsdelen.

Hvordan foregår selve fertilitetsbehandling?

Vi mødes til den første konsultation, hvor vi taler sammen om din/jeres historie, og jeg stiller en TCM-diagnose på baggrund af din historie, symptomer, TCM-pulsmåling m.m. Samme dag, vil du modtage din første behandling.

Den første konsultation er ikke bindende til at påbegynde et videre forløb, men den vil give dig mulighed for at se på din problematik på en anden måde og for at finde ud af, om behandlingen er noget for dig. Hvis du efterfølgende finder ud af, at du ønsker at starte en behandling, vil vi sammen planlægge dit/jeres forløb, som vil blive nøje planlagt efter din menstruationscyklus og ubalance.

Hos mænd er der en anden procedure, og forløbet vil bestå i fremmøde til behandlinger ca. hver 5. dag.

Du vil også modtage vejledning m.h.t. til kost og livsstilstiltag, som skal øge chancerne for en vellykket behandling.

Forløbet skræddersyes individuelt for hver klient, afhængigt af den diagnoserede ubalance, og vil bestå af kombination af følgende behandlingsformer:

 • akupunktur (hovedbehandlingsform i fertilitetsbehandlingen)

 • zoneterapi

 • akupressur, meridianstimulering

 • Moxa og Bachs blomsterdråber

 • øreakupunktur (anbefales 1-2 dage inden ægløsning)

 

 

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er meget individuelt, men ifølge min erfaring er syv ud af ti par blevet gravide indenfor tre måneder (cyklusser) efter påbegyndt akupunktur fertilitetsbehandling. Dette gælder både par, som prøver at blive gravide selv, og dem, som er i gang med behandling på en fertilitetsklinik.

Kvinder skal regne med 4-6 behandlinger pr. cyklus, hvor der holdes pause fra behandlinger under evt. menstruation.

Mænd skal regne med ca. 6-7 behandlinger pr. måned. Allerede efter den første måned, vil der være en målbart forbedring i sædkvaliteten. 

Forskning indenfor akupunktur fertilitetsbehandling

Der er lavet en del forskning, som viser en betydelig forøgelse af chancerne for at blive gravid efter brug af akupunktur. For eksempel et amerikansk forskningsforsøg, hvor 72 kvinder, som gennemgik en IVF-forløb deltog, har vist, at behandling med akupunktur under IVF-forløb, har forøget indtrædelse af graviditet fra 33 % til 64 %. Læs mere her: 

 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32127151/ 

bottom of page